Υπερπολύτιμο προϊόν η La Liga Ημερομηνία:
Σήμερα 5/8/2025, 18:16 - Εμφανίσεις: 7
Ο αμερικανικός κολοσσός της ψυχαγωγίας, Disney, είναι στο τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ενός εβδομαδιαίου αγώνα από το ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (La Liga) για μετάδοση στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία μέσω της πλατφόρμας streaming Disney+.
Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την πιο ξεκάθαρη μέχρι τώρα πρόθεση της εταιρείας να εισέλθει δυναμικά στον χώρο των ζωντανών αθλητικών μεταδόσεων, ακολουθώντας τα βήματα ανταγωνιστών όπως η Amazon και το Netflix.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το κύριο πακέτο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της La Liga στην περιοχή θα συνεχίσει να ανήκει στο κανάλι συνδρομητικής τηλεόρασης Premier Sports, το οποίο μεταδίδει περισσότερους από 300 αγώνες τον χρόνο.
Το Disney+ θα προσθέσει έναν αγώνα ανά εβδομάδα στο πρόγραμμά του, στα πλαίσια προσπάθειας να ενισχύσει την απήχησή του στο νεανικό κοινό και να εμπλουτίσει το περιεχόμενό του με ζωντανό και αποκλειστικό αθλητικό περιεχόμενο.
Η La Liga, που διαχειρίζεται την πρώτη και τη δεύτερη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου, βλέπει στο Disney+ μια χρυσή ευκαιρία για να προσεγγίσει ένα νεότερο κοινό, ιδίως στις ηλικιακές ομάδες 18-24 και 25-34 χρόνων — κοινό-στόχος κρίσιμο για την αύξηση των συνδρομών.
Ήδη, η συνεργαζόμενη εμπορική της εταιρεία, Peak Sport Media, είχε επισημάνει τη δημοφιλία της LaLiga σε αυτές τις ηλικίες.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Η συμφωνία με τη Disney πρόκειται να αποφέρει έως και 20 εκατομμύρια λίρες το χρόνο (περίπου 23 εκατ.
ευρώ), ποσό μικρό εν συγκρίσει με τα συνολικά έσοδα της La Liga από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις, που την περασμένη σεζόν (2023-24) άγγιξαν τα 1,8 δισ.
ευρώ.
Παρόλα αυτά, πρόκειται για μια στρατηγική επένδυση με σκοπό τη μακροπρόθεσμη ενίσχυση της παρουσίας της ισπανικής λίγκας σε διεθνές επίπεδο.
Το ενδιαφέρον για την ισπανική λίγκα στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυξηθεί αισθητά με τη μετακίνηση γνωστών Άγγλων ποδοσφαιριστών στη La Liga, όπως ο Τζουντ Μπέλινγχαμ και ο Τρεντ Αλεξάντε...